DESPRE MINE

Emilian Pavel s-a născut în anul 1983, la Salonta, în județul Bihor și a crescut la Oradea. Este absolvent al CN ‘’Emanuil Gojdu’’, al Facultății de Electrotehnică și Inginerie Managerială, dar și a unui Masterat în domeniul protecției mediului. Vorbește limba germană la un nivel avansat și a fost timp de mai mulți ani angajat al unor companii cu capital german sau austriac. Este activ în politică de peste 12 ani. Eurodeputatul PSD reprezintă România în Parlamentul European.

 

Download Curriculum Vitae.
Download Declaratie de avere.

 

EMILIAN PAVEL – ACTIVITĂȚI PARLAMENTARE

Membru

 • Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale
 • Delegația pentru relațiile cu Israel
 • Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana

Membru supleant

 • Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne
 • Delegația la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Serbia

Luări de cuvânt în plen

 

Avize în calitate de raportor alternativ pentru aviz

 

Propuneri de rezoluție

 

Declarații scrise

 • Declaraţie scrisă referitoare la boala Alzheimer

(http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fNONSGML%2bWDECL%2bP8-DCL-2015-0057%2b0%2bDOC%2bPDF%2bV0%2f%2fRO ) P8_DCL(2015)0057

 • Declaraţie scrisă referitoare la un permis UE de transport feroviar pentru persoanele cu dizabilități

(http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fNONSGML%2bWDECL%2bP8-DCL-2015-0038%2b0%2bDOC%2bPDF%2bV0%2f%2fRO ) P8_DCL(2015)0038

 • Declaraţie scrisă referitoare la azbest

(http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fNONSGML%2bWDECL%2bP8-DCL-2015-0037%2b0%2bDOC%2bPDF%2bV0%2f%2fRO ) P8_DCL(2015)0037

 

 

Întrebări parlamentare

 

Alte activități

 • Am fost desemnat Ambasadorul României în cadrul Federației Capitalelor și Orașelor Europene ale Sportului. Din această poziție, am posibilitatea să susțin orașe ale României care desfășoară activități sportive pentru toti cetățenii. Făcând parte din această rețea, orașele noastre pot beneficia de promovare la nivel european, creșterea turismului, precum și posibilități de aplicare la diverse fonduri europene.
 • Cum una din prioritățile mele este promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, am participat la numeroase dezbateri cu organizații precum Junior Achievement-Young Entreprise sau Camera de Comerț Britanică. Rețeaua Europeană pentru Educație Antreprenorială  este un proiect, desfășurat în perioada 2015 – 2018, care are ca obiectiv dezvoltarea unei inițiative pan-europene pentru educația antreprenorială.​ Rețeaua, din care fac și eu parte în calitate de ambasador al proiectului (http://ee-hub.eu/ambassadors.html), își propune să coopteze un număr de 60 de experți și decidenți pe durata desfășurării proiectului, cu scopul de a genera efecte și impact atât la nivel local cât și la nivel european, prin comunicarea modelelor de bune practici, crearea unor platforme online pentru sprijinirea inițiativelor legate de educația antreprenorială precum și, desigur, îmbunătățirea legislației ăn domeniu.
 • Concursul ’’Eu & U.E’’ – organizat ăn perioada 14 Aprilie – 9 mai, și-a propus să ăncurajeze dezvoltarea spiritului european la tineri liceeni din Bihor, punând accentul atât pe valorile europene comune cât și pe beneficiile pe care românii le au în calitate de cetățeni europeni. Au fost invitate să participe toate liceele din județ, elevi din peste 20 de instituții de învățământ înscriindu-se în concurs. La finala organizată la Oradea, în data de 9 mai, au fost prezenți aproximativ 200 de elevi.
 • Împreună cu colegul Victor Negrescu am lansat asociația denumită ”Delegația Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș” care își propune să faciliteze atât promovarea acestei zone a țării la nivel european, dar și facilitarea accesului la informații, în special legate de finanțări.

Vă invit să citiți mai multe despre munca mea în Parlamentul European pe blog, dar și la următoarele adrese:

www.facebook.com/pavel.emilian

www.twitter.com/PavelEmilian

www.emilianpavel.ro