Prima ediție a Săptămânii Europene a Abilităților Vocaționale are loc în perioada 5-9 Decembrie.

Sub titlul Descoperă-ți talentul, în toate țările membre UE vor fi organizate în jur de 800 de evenimente, dintre care peste 30 în România, cu obiectivul de a îmbunătăți atât atractivitatea cât și imaginea învățământului și trainingului vocational.

De asemenea, evenimentele care vor avea loc de-a lungul acestor zile vor accentua faptul că învățământul și trainingul vocațional pot genera locuri de muncă de calitate și cariere atractive, pot crea în rândul cursanților o stare de spirit antreprenorială și pot oferi, în același timp, numeroase oportunități de perfecționare și recalificare.

Cred că aceste acțiuni merită promovate și cunoscute și în România cu atât mai mult cu cât, de prea multă vreme deja, atât mediul de afaceri, dar și tinerii – cu talente și abilități în diverse domenii, se plâng de dispariția, în multe locuri, a învățământului profesional din țara noastră.

Evenimentele organizate la noi pot fi găsite la acest link: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=1261#section_event.

Dacă aveți întrebări sau idei, vă rog sa mi le adresați pe Facebook, Twitter sau să îmi trimiteți un email la adresa emilian.pavel-office@europarl.europa.eu

 

Mult spor tuturor!