În data de 24 ianuarie 2015, am deschis primul meu cabinet parlamentar la Chișinău. Cu această ocazie, am avut alături de mine și un grup de colegi și prieteni din rândul TSD Bihor, veniți să sărbătorească, alături de tinerii moldoveni, 156 de ani de la Unirea Principatelor Române. Demersul meu completează inițiativa colegilor mei deputați, domnii Victor Negrescu și Andi Cristea, care au deschis deja două birouri la Chișinău. Scopul nostru este acela de a spijini aspirațiile europene ale cetățenilor moldoveni și de a susține efortul Republicii Moldova de a se integra în familia europeană.

Cu siguranță că este un efort suplimentar, dar în calitate de europarlamentar român, cred că am datoria să îl fac. Fiind membru al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și supleant în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, intenționez să ofer asistență în aceste domenii partenerilor noștri moldoveni. Îmi doresc ca Republica Moldova să nu repete greșelile noastre din perioada de pre-aderare, iar în acest sens le voi oferi sprijinul meu.

În țară, voi deschide primul meu cabinet la Oradea, pentru a putea menține în permanență un dialog cu oamenii care au avut încredere în mine de la început și pentru a-i putea reprezenta mai bine la Bruxelles. În urma solicitării transmise administrației locale, mi s-a adus la cunoștință faptul că primăria nu deține spații cu altă destinație decât aceea de locuință liberă de sarcini. Având în vedere această situație, am demarat negocieri în mediul privat pentru a identifica un spațiu propice desfășurării activităților pe care mi le propun.

Dacă aveți întrebări, sugestii sau nevoie de ajutor, scrieți-mi pe rețelele de socializare Facebook sau Twitter, sau pe email la adresa emilian.pavel@europarl.europa.eu.