Finala concursului național pentru elevi Eu&UE se apropie cu pași repezi. Perioada de jurizare a eseurilor, precum și votul online pentru clipurile produse de elevi s-au încheiat. Astfel, 104 elevi – pentru proba de eseuri și 10 elevi – pentru proba video, sunt invitați în aceste zile să participe la marea finală. Aceasta va avea loc în perioada 7-8 Mai 2016, în incinta Universității Politehnice din București, Splaiul Independenței nr. 313.

Evenimentul, desfășurat pe durata a două zile – toți participanții având asigurată cazarea și masa, va demara în data de 7 mai, printr-o sesiune de informare despre „Oportunitățile de studiu în Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+”. Scopul acestui training este de a-i informa pe elevi cu privire la Programul Erasmus+, prin care pot beneficia de noi oportunități de educație, formare și stagii pentru tineri, precum și despre posibilitatea de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în străinătate.

După terminarea sesiunii de informare, finaliștii secțiunii ESEURI vor participa la un EU Quiz, un test grilă, cu răspuns unic, de cunoștințe generale despre Uniunea Europeană, inclusiv 5 întrebări din informațiile prezentate în sesiunea de informare organizată în prealabil. În urma punctării răspunsurilor, vor fi aleși cei 20 de finaliști ai secțiunii Eseuri, toți urmând să participe, în perioada 5-7 Septembrie 2016 la o excursie de studiu la Bruxelles. Locurile I, II și III ale acestei secțiuni vor fi stabilite în prin media punctajului acordat de juriu după corectarea eseurilor scrise de elevi și a celui obținut la proba EU Quiz.

La proba VIDEO, juriul va nota și el primele 10 clipuri votate online, rezultând astfel locurile I, II și III. De asemenea, juriul va acorda și un premiu propriu, intitulat ”Mențiunea juriului”. Finaliștii secțiunii de eseuri vor acorda și ei colegilor lor de la secțiunea video o „Mențiune a publicului”. Toți cei 5 premianți de la această secțiune vor primi și ei invitația de a participa, în perioada 5-7 Septembrie, la o vizită de studiu organizată la Bruxelles.

Nu în ultimul rând, vom acorda și ”Premiul pentru cel mai implicat liceu”, adică școala care a avut cei mai mulți elevi înscriși în concurs.

Aștept cu multă nerăbdare cele două zile ale finalei, le mulțumesc tuturor elevilor și dascălilor pentru implicare și îi felicit cu bucurie pe toți finaliștii! Ne vedem curând, la București.Eu&UE

Listele elevilor finaliști pot fi consultate la acest link: http://avs.org.ro/ro/concurs-ue.