La cerea grupului politic din care fac parte, S&D, am discutat în Parlamentul European despre decizia președinetelui American Donald Trup de a retrage Statele Unite din Acordul privind mediul, de la Paris.

Am dorit astfel să evidențiem nevoia ca Europa să își assume rolul de lider global în lupta împotriva încălzirii globale și am obținut, după această dezbatere, votarea unui raport care să ducă reducerea emisiilor poluante în transport, agricultură sau construcții cu 30% până în anul 2030, comparat cu nivelul atins în 2005.

Am salutat de asemenea decizia unor state, orașe și companii americane de a continua să lupte, la nivel individual, pentru atingerea obiectivelor Acordului de la Paris și cred că există oportunități reale de a colabora cu acestea, la nivelul Uniunii Europene, pentru obținerea unor rezultate de care avem nevoie nu doar noi, ci și generațiile care vor veni după noi!

Eu sunt mândru de grupul meu politic pentru acest demers și sunt sigur că, fie și fără implicarea lui Trump, lumea, planeta și noi toți, avem încă șansa unui viitor mai curat.