Câteva dintre rezultatele relevante obținute ca europarlamentar în mandatul 2014-2019

 

În 2017 am fost votat la Bruxelles ca europarlamentarul anului pentru Ocuparea forței de muncă și nominalizat pentru Promovarea drepturilor femeilor.

Am cerut și am obținut triplarea bugetului programului Erasmus+ pentru ca tinerii să poată studia oriunde în Europa.

Am obținut prin amendamente și negocieri o mai bună protecție a drepturilor angajaților români detașați la muncă în străinătate.

Am lansat asociația și proiectul Urmașii Marii Uniri – proiect amplu, destinat cinstirii memoriei participanților din județul Bihor la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din Decembrie 1918.

În 27 Noiembrie 2018 am organizat, cu sprijinul colegilor europarlamentari PSD o manifestare de amploare destinată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri la Bruxelles. Evenimentul a avut loc în sala Yehudi Menuhin a Parlamentului European, bucurându-se de participarea a peste 300 de invitați din țară și din străinătate.

În calitate de membru al comisiei LIBE dar și al Grupului de lucru denumit Schengen Scrutiny, am reușit integrarea etapizată a României în Spațiul Schengen. Decizia politică finală pentru integraresa deplină este blocată de peste 8 ani de partidele de dreapta. România merită să adere la Spațiul Schengen și voi continua să lupt pentru asta!

Am promovat antreprenoriatul în rândul tinerilor, inovarea și învățarea competențelor necesare secolului XXI, dar și accesarea mai ușoară a fondurilor europene la nivelul administrațiilor locale din țară.

Am fost desemnat ca raportor la nivelul Parlamentului European sau în comisiile de specialitate pentru un număr de 20 de dosare.

În perioada 2014-2019 am depus 2.312 amendamente la rapoartele aflate în dezbaterea Parlamentului European, care au contribuit la îmbunătățirea legislației europene și la promovarea drepturilor și a intereselor legitime ale românilor. Am depus mai multe decât europarlamentarii români de dreapta și mai multe decât media tuturor europarlamentarilor de dreapta.

În 2016 am fost europarlamentarul roman cu cele mai multe amendamente depuse la rapoartele aflate în lucru, iar în 2017 am fost al treilea.

Am avut de asemenea 56 de luări de cuvânt în plenul Parlamentului European reunit lunar la Strasbourg sau Bruxelles.

Am inițiat sau am semnat 52 de rezoluții ale Parlamentului European.

Am adresat 28 de întrebări parlamentare Comisiei Europene, inclusiv pentru a semnala nevoia unei mai bune protecții acordate românilor care locuiesc și muncesc în țări precum Marea Britanie, Germania, Italia, Ucraina dar și Serbia.