Emoția zilei de azi este imensă pentru că marchează un moment istoric al Uniunii Europene. Sunt dezamăgit pentru că acest vot nu onorează principiile de libertate sau dezvoltarea economică, politică și socială a continentului nostru, și de care Marea Britanie a beneficiat în ultimii 40 de ani.

Odată trecuți de șocul acestei zile, avem datoria să tragem învățămintele de rigoare, să strângem rândurile și să aducem Uniunea Europeană, cu toate beneficiile ei imense, mult mai aproape de oameni, să o facem mai ușor de înțeles, și mai ales, să o facem mult mai funcțională. Intenționez să fac acest lucru cu toată convingerea și determinarea.

Cred că votul, suficient de strâns, al britanicilor trebuie să ne motiveze pentru a avansa toate proiectele europene aflate pe agendă, pentru a dezvolta piața unică, în interesul tuturor și în toate domeniile.

De asemenea, în lunile și anii care vor urma, guvernul României va trebui să participe activ în procesul de negocieri și să protejeze românii care muncesc în Marea Britanie. Din punctul meu de vedere, ca deputat european care va avea un vot cu privire la rezultatul negocierilor viitoare, liberatea de mișcare în Europa nu a fost negociabilă nici înainte de referendumul britanic și nu va fi negociabilă niciodată.