Ministrul Integrării Europene al Serbiei, doamna Jadranka Joksimovic, i-a transmis europarlamentarului bihorean Emilian Pavel o scrisoare de mulțumire pentru activitățile desfășurate în această sesiune legislativă ca președinte al grupului ”Prietenii Serbiei” din Parlamentul European.

Grupul își propune, print-o colaborare strânsă cu reprezentanța Serbiei la UE, dar și cu autoritățile de la Belgrad, să promoveze și să susțină eforturile de aderare ale acestei țări la Uniunea Europeana, dar și să monitorizeze problemele întâmpinate precum și progresele înregistrate.

În scrisoarea sa, ministrul sârb a apreciat faptul că Emilian Pavel a reușit să atragă până în prezent un număr de 26 de membri, proveniți din mai multe țări și reprezentând principalele familii politice europene.

Totodată, doamna Jadranka Joksimovic și-a exprimat încrederea că activitatea acestui grup parlamentar, condus de Emilian Pavel, va avea o contribuție semnificativă la îmbunătățirea cooperării și a înțelegerii dintre cele două părți.
Sunt convins că aderarea Serbiei la Uniunea Europeană este, pentru motive bine întemeiate, și în beneficiul imediat al României. Reformele pe care Serbia trebuie să le implementeze vor fi urmate de progrese considerabile în multe domenii, care vor încuraja, sper eu și creșterea schimburilor economice dintre noi și sârbi.

De asemenea, unul dintre motivele pentru care fac parte din acest grup, pe care am și onoarea de a-l coordona, este acela că pot să promovez cât mai mult, la fiecare întalnire cu colegii sârbi, interesele comunității românești din țara vecină. Cred că procesul de aderare al Serbiei la UE va avea ca rezultat și îmbunătățirea considerabilă a situației românilor care trăiesc acolo.

Citeste scrisoarea de multumire.