Nu pot să am pretenția că știu neapărat motivul demersurilor unui om, dar pot cu destulă exactitate să le prevăd efectele. Și îmi pare rău să văd cum un fost coleg, promovat de PSD de două ori pe lista de europarlamentari, cum un fost coleg care, ca și mine, a crescut în cadrul TSD, a ajuns să facă voit rău propriei țări. Pentru că asta se întâmplă de fapt!

Acum vreo cinci ani domnul Cătălin Ivan, pe atunci coleg și europarlamentar PSD, o critica – și pe bună dreptate, pe Monica Macovei, pentru toate ieșirile ei publice anti românești și anti România. Iată că în toamna lui 2018, tot la Bruxelles, domnul Cătălin Ivan, tot europarlamentar, dar anti PSD acum, face și el același lucru ca și Macovei, inclusiv de la prezidiile unor evenimente organizate acolo tocmai pentru a denigra România. Ciudată e viața asta politică uneori…

Și aș vrea să fiu bine înțeles. Ridicarea poalelor în cap în fața străinilor, în speranța că te vor ajuta să obții câștiguri politice în țară, mi se pare dezgustătoare. Nu știu ce câștiguri ar putea viza domnul Ivan, dar știu că a devenit foarte util pentru cei care au pierdut alegerile din 2016 prin votul românilor, pentru cei care de atunci nu fac decât să își acopere lipsa de proiect real și de voturi, aruncând cu noroi în România în fața fiecărui străin dispus să îi asculte. Ca să fiu clar, a devenit util pentru PNL, USR și alți incapabili.

În cei patru ani în care am activat în Parlamentul European eu nu am văzut membri ai opoziției politice din alte State Membre aruncându-se cu atâta ferocitate împotriva propriilor țări.

În condițiile în care guvernul PSD-ALDE, lovit zilnic din toate părțile, obține rezultate bune, chiar foarte bune, care ne pun în multe domenii în fruntea țărilor europene, în condițiile în care românii, prin munca lor, fac România mai bună, mai performantă, un grup de politicieni frustrați se străduiește din toate puterile să ne prezinte în fața străinilor ca pe o țară numai bună de stins becul și de închis ușa! Ca și cum toată munca celor de acasă ar fi în zadar.

Ei bine, acest lucru trebuie oprit! El trebuie oprit definitiv și românii o vor face. Ca de fiecare dată, prin vot și numai prin vot. Pentru că asta este democrația!