Vreau să salut în mod deosebit declarația făcută de domnul Frank-Walter Steinmeier, ministru de externe și unul dintre liderii importanți ai Partidului Social Democrat din Germania, în cadrul întâlnirii avute la Palatul Victoria cu primul ministru al României, Victor Ponta.

Oaspetele guvernului român a confirmat azi ceea ce sute de mii de români aflați în străinătate dovedesc în fiecare zi: prin munca lor, românii îți aduc o contribuție importantă la dezvoltarea economică a țărilor în care trăiesc și lucrează!

Aprecierea adresată conaționalilor noștri este cu atât mai importantă cu cât ea vine de la un membru marcant al guvernului federal al Germaniei. Vreau să subliniez de asemenea, iar românii trebuie să știe asta, că declarația domnului Frank-Walter Steinmeier se înscrie în cadrul mai larg al sprijinului pe care atât social democrații germani cât și alți reprezentanți marcanți ai stângii europene îl acordă în permanență țării noastre.

Și cu această ocazie, regret faptul că alte familii politice europene, cele de dreapta, împinse probabil de interese populiste, dar și de unii politicieni de opoziție din țara noastră, refuză să vadă și să admită acest adevar.

Sursa foto: gov.ro