Ieri, 17 Mai, am participat în calitate de tânăr europarlamentar și ambasador al programului Entrepreneurship Education Hub creat de organizația Junior Achievement, la un eveniment foarte important, care mă face enorm de mândru de generațiile viitoare. Sci-Tech Challenge este un proiect extrem de util și inspirațional, care a rezultat dintr-un parteneriat între Junior Achivement Europa și ExxonMobil, conceput pentru a motiva elevii cu vârste cuprinse între 15-18 ani să urmeze cariere în domenii precum matematică, inginerie, tehnologie și alte știinte exacte.  Sunt foarte mulțumit de faptul că în perioada 2017-2018 programul Sci-Tech Challenge s-a desfășurat în 4 țări printre care și România și am fost bucuros să primesc în Parlamentul European echipa din țara noastră care s-a calificat în finală cu un proiect ce include măsuri de eficientizare și ecologizare a transportului.

Piața muncii este într-o continuă transformare și elevii de azi vor avea peste 15 ani, joburi care poate nici nu există încă. Pentru a fi pregătiți pentru acest lucru, susțin cu tărie că este nevoie ca sistemul de educație să le ofere printre altele, și un mod de gândire antreprenorial. Nu trebuie să fim toți antreprenori dar este absolut necesar pentru viitor ca tinerii să aibă inițiativă, să vadă în dezvoltarea accelarată a tehnologiei, oportunități pentru rezolvarea problemelor societății noastre.

Trebuie să încurajăm tinerii să se aplece spre tehnologie și știință, cu atât mai mult cu cât ei au avantajul de a se dezvolta și crește odată cu dezvoltarea acestor domenii  și să folosească aceste aptitudini pentru a crea o lume mai bună.

Astfel de proiecte, precum cel derulat de Junior Achievement, sunt absolut necesare! Avem nevoie de cât mai multe parteneriate între sistemul public și cel privat, de o colaborare strânsă între marile companii și sistemul de învățământ, avem nevoie ca toti actorii implicați pe piața muncii să stea la aceeași masă și să sprijine tinerii să se formeze intr-un mod cat mai complex pentru viitor.

În calitate de europarlamentar, inginer și tânăr tătic, voi suține în continuare parteneriatul public privat în domeniul educației și voi promova proiecte sau programe prin care tinerii sunt motivați să își dezvolte spiritul anteprenorial și să prindă curaj să acționeze.