Vreau să vă semnalez o inițiativă recentă din Parlamentul European a colegei mele, doamna Viorica Dăncilă.

Domna Dăncilă a elaborat o declaratie a Parlamentului la care, pe lângă mine, au aderat mai multe zeci de deputați, și lista continuă să crească, referitoare la sprijinirea și încurajarea accesului la piața forței de muncă pentru femeile din mediul rural.

În esență, propunem:

1) mai multă educație pentru femei (de exemplu, cursuri de formare) pentru a le face „angajabile” sau pentru a le da șanse în plus să demareze inițiative proprii, mai ales că ,”multe femei din zonele rurale desfăşoară activităţi comparabile cu o activitate profesională, dar aceste activităţi nu sunt recunoscute, protejate sau remunerate ca atare”,

2) creșterea accesului femeilor din zona rurală la locuri de muncă – la acest punct, demersurile noastre pe lângă Comisia Europeană vor trebui să fie dublate atât la nivel central, la București, cât și la nivel județean și sper ca noile conduceri alese să facă eforturi în acest sens,

3) reducerea sărăciei și a șomajului mascat în activități agricole – vrem ca tinerii de la țară să poată câștiga mai mult și trăi mai bine. Dacă ambii soți au un venit, le va fi mai ușor și să trăiască și să își crească și să își educe copiii.

 

Sursa: Jurnalul.ro

Sursa: Jurnalul.ro

Astăzi, în Europa, sunt 120 de milioane de oameni aflați în risc de sărăcie, dintre care peste 65 de milioane sunt femei! Din păcate, femeile au fost primele victime ale măsurilor de austeritate și ale crizei economice, iar cele din zonele rurale au îndurat dificultăți din totdeauna!

Iată de ce, această inițiativă, împreună cu alte demersuri pe care le facem în Parlamentul European din partea grupului social democraților vor duce rapid la investiții masive în infrastructura socială și vor permite femeilor, mai ales din zonele rurale, să aibă o viața mai bună.

Nu pot încheia fără a deplânge atitudinea incredibilă a partidelor de dreapta, care au votat împotriva recomandărilor noastre, au votat împotriva egalității de salarii pentru muncă egală și împotriva reducerii TVA la produsele esențiale pentru femei. (citiți mai mult aici http://www.socialistsanddemocrats.eu/newsroom/female-poverty-reality-must-be-addressed – EN)

Vă las pe dumneavoastră să trageți singuri concluziile.