În plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg am votat Miercuri 29 Aprilie, suplimentarea fondurilor destinate Inițiativei pentru angajarea tinerilor (YEI), o solicitare mai veche a Grupului socialiștilor europeni.

Am votat din toată inima pentru adoptarea acestui Raport, mai ales că el va aduce rezultate concrete și imediate, cu un impact real asupra tinerilor din Europa, inclusiv din România. Rata șomajului în rândul tinerilor europeni sub 25 de ani este încă foarte mare, aproape 5 milioane de tineri neavând în prezent un loc de muncă. De aceea, suma de un miliard de euro care va fi pusă acum la dispoziția statelor membre, deși nu suficientă, va da în sfârșit, cred eu, posibilitatea lansării programelor din cadrul Inițiativei pentru angajarea tinerilor.

Propunând creșterea de la 1% la 30% a fondurilor pentru pre-finanțarea programelor din cadrul YEI, Comisia Europeană nu a facut decât să răspundă unei nevoi reale și să dea curs unei solicitări mai vechi a grupului nostru politic, S&D. Este acum rândul statelor membre să acționeze.

Inițiativa pentru angajarea tinerilor este destinată să ajute tinerii europeni în găsirea unui loc de muncă, a unui stagiu de practică sau ucenicie precum și pentru participarea la programe de training profesional. Sper să vedem rezultate bune și la noi!